EN ISO 3834-2 Kaynaklı İmalat Yeterlilik Standardı Danışmanlığı

EN ISO 3834-2 NEDİR VE NEDEN İHTİYACIMIZ VARDIR?

EN ISO 3834-2 Danışmanlığı ile elde edilecek kazanımları anlatmadan önce “EN ISO 3834-2 nedir?” sorusunu cevaplayalım:

  • EN ISO 3834-2 Kaynaklı İmalat Yeterlilik standardı, kaynaklı imalat yapan üreticiler için metallerdeki ergitme kaynağı yöntemi esas alınarak uygun kalite şartlarını belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.
  • EN ISO 3834-2 standardı, yalnızca kaynak ve kaynakla ilgili işlemlerden etkilenebilecek ürünün kalitesiyle ilgili olup; temel kuralları gerek kuruluşlarda gerekse yerinde yapılan kaynaklı imalat için istenen kalite şartlarını ve belirtilen kalitede üretim yapacak imalatçının kaynak kabiliyetini tespit için rehberlik sağlamaktadır.
  • Kuruluş içerisindeki (dış kaynaklı kullanımlar dahil) kaynakçıları test etmek ve yetkin olduklarından emin olmak için yöntemler vardır. Ayrıca tekrarlana bilirliği arttırmak amacıyla kaynak talimatları veya prosedür (WPS) tanımlanması gerekir. WPS kalifiye olmalıdır. Özet olarak WPS, WPQR' a (Kaynak Prosedürü Kalifikasyon Kaydı) dayanmalıdır. Kaynak atölyesinde kaynak görevlisi veya kaynak koordinatörü kaynakçıların kaynaklarından, eğitiminden ve yönetiminden sorumlu olacaktır. Kaynak koordinatörünün yetkin olması gerekmektedir.

KİMLER UYGULAYABİLİR

  • EN ISO 3834-2 Kaynaklı İmalat Yeterlilik standardını ölçeği ne olursa olsun, kaynaklı imalatı ve süreçleri en üst düzeyde yönetmek ve tüm dünyanın kabul gördüğü yöntemle bunu yapmak isteyen tüm kuruluşlar için uygundur.
  • Bu nedenle EN ISO 3834-2 kaynaklı imalat yapan her kuruluş için uyarlanabilir ve uygulanabilir bir standart olmaktadır.

EN ISO 3834-2 FAYDALARI

  • Kârınızı artırır
  • Rekabet gücünü arttırır
  • Ürün kalitesini arttır
  • Maliyetlerinizi azaltır
  • Ürünlerinizi tüketicilere sağlıklı, güvenilir ve çevreci bir şekilde sunar
  • Kaliteye bağlılığınızı kanıtlar
  • Marka Değerinin ve saygınlığınızın artması için EN ISO 3834-2:2005 Kaynaklı İmalat Yeterlilik sertifikanızı kullanabilirsiniz

BELGELENDİRME SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

1. ADIM

İŞ SÜREÇ ANALİZİ

Firmanın belirlediği hedef doğrultusunda iş süreçleri analiz edilerek incelenmekte ve proje adımları planlanmaktadır.

2. ADIM

KAPSAM BELİRLENMESİ

Firma bünyesindeki iç ve dış hususlar,  yönetim sistemi ile ilgili taraflar, ilgili tarafların etkileşimi ve  yönetim sisteminin kapsamı tam olarak belirlenmektedir.

3. ADIM

DOKÜMANTASYON VE UYGULAMA

Yönetim sistemi içerisinde standardın gerektirdiği yazılı bilgilerin oluşturulmasında destek rolü oynayacak dokümanlar hazırlanmakta ve uygulama aşamasına geçilmektedir.

4. ADIM

İYİLEŞTİRME ÖNERİLERİ

Baş denetçi sertifikasına sahip uzmanlarımız tarafından yönetim sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanabilmesi için iyileştirilme önerileri verilmektedir.

5. ADIM

BELGELENDİRME DENETİMİ

Yönetim sisteminin belgelendirilmesi için denetim kuruluşunun seçilmesi konusunda öneriler firmaya sunulmakta ve belge teslimine kadar olan süreç tarafımızdan takip edilmektedir.